500 g făină, 1 pahar lapte, 1 păhărel de vin cu ulei, 30 g drojdie, 2 linguri zahăr, 1 linguriţă rasă de sare, rom, vanilie, marmeladă.
Se cerne făina într-un vas, se face loc la mijloc, se toarnă laptele, uleiul, drojdia muiată mai înainte în puţin lapte, zahărul, sarea, rom, vanilie. Se frământă aluatul bine, se lasă să crească. Se împarte în cinci bucăţi şi fiecare bucată se întinde într-o foaie rotundă, cât mai mare, care la rândul ei se împarte în raze, în opt bucăţi, formând opt triunghiuri. Se pune pe fiecare puţină marmeladă şi se rulează cornul, de la bază spre vârf. Se lasă puţin să crească, se ung cu ou şi se coc la foc iute. În loc de marmeladă se pot umple cu nuci sau cu mac.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti