
Se fierb, se curăţă şi se taie ouăle ca mai sus. Se scot gălbenuşurile şi se dau prin sită. La 6 ouă, se pun 2 linguri pline de muştar, 2 gălbenuşuri crude, sare şi 150 gr. untdelemn. Se freacă, turnând câte puţin untdelemn, ca la orice maioneză.
Deoparte, se spală şi se curăţă de oase 3 sardele de Lissa, se taie în bucăţele mici; deasemenea se mai taie foarte mărunt câteva capete şi 2-3 castraveţi mici în oţet. Toate astea se amestecă cu jumătate din sosul de mai sus, şi cu această cornpoziţie se umplu cu vârf jumătăţile de ou. Deasupra se pune pe fiecare câte o capere. Sosul rămas se toarnă într’o farfurie, iar peste el se aşează cu grijă ouăle. Împrejur se pun frunze de salată verde sau felii de ridichi de lună.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti