Ingrediente
♦ 2 gulii mijlocii
♦ 1 lingură pătrunjel verde tocat
♦ 3 linguri margarină vegetală
♦ zahăr, după gust
♦ sare, după gust
♦ 2 linguri făină
♦ 2 ceşti apă
♦ puţină supă de legume concentrată (Vegeta)
Preparare
Guliile se curăţă de coajă, se taie cât mai mărunt,se înăbuşă într-o lingură de margarină, încinsă într-o oală, peste care s-a presărat puţin zahăr. Se toarnă peste ele 2 ceşti cu apă şi sare, după gust. Se fierb în I continuare adăugând şi supa de legume concentrată.
Din făină şi 1 lingură de margarină se prepară un rântaş, se stinge cu apă, se toarnă în zeama ce fierbe, se presară pătrunjelul tocat şi se lasă să mai dea o dată în clocot. Se drege gustul cu 1 lingură de margarină şi sare.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press