
Ingrediente pentru 4 porţii de Crochete cu ciuperci: 400 g ciuperci, 100 g pesmet, 150 g făină, 300 ml ulei, 4 ouă, 1 legătură de pătrunjel, 50 g smântână, 20 g sare, 2 g piper.
Mod de preparare Crochete cu ciuperci:
o Ciupercile se taie lamele, se înăbuşă în 50 ml de ulei, se condimentează cu sare şi piper, apoi se adaugă şi pătrunjelul tocat.
o În 100 ml de apă clocotită cu sare şi 50 ml de ulei se adaugă 100 g de făină; se amestecă până se dezlipeşte de pe vas, apoi se îndepărtează de pe flacără.
o Aluatul se răceşte şi se adaugă pe rând 3 ouă, apoi se încorporează ciupercile.
o Aluatul modelat sub formă de ciuperci (pălării şi codiţe) se trece prin faină, ou bătut şi pesmet; apoi se prăjeşte în baie de ulei.
o Crochetele se servesc fierbinţi, cu smântână deasupra sau separat în sosieră.