Ingrediente:
-500 gr. ciuperci
-200 gr. pesmet
-2-3 morcovi
-1 păstârnac
-3-4 căţei de usturoi( pisat)
-1 cartof
-2 linguri de făină
-3-4 cepe
-100 ml ulei
-verdeţuri (pătrunjel frunze, mărar) după dorinţă
-sare piper după gust.
Mod de preparare:
Ciupercile se fierb în apă cu sare timp de 20 de minute. Supa rezultată se poate folosi pentru un sos sau pentru alt fel de mâncare.
Se toacă mărunt sau se mixează. Ceapa se căleşte foarte uşor în 2 linguri de ulei. După ce s-a răcit se adaugă restul de ulei.Se adaugă morcovul şi păstârnacul date prin răzătoare,apoi pesmetul. Cartoful se curăţă, se dă prin răzătoare, se adaugă un praf de sare ca să nu se înnegrească, apoi se stoarce şi se adaugă în compoziţie. Adaugăm restul ingerdientelor şi amestecăm bine. Cu mâna uşor umezită, modelăm crochetele pe care le aşezăm pe o tavă unsă cu puţin ulei.
Ungem o tavă, apoi le trecem prin palmele unse de asemenea cu ulei. Introducem tava la cuptor pentru 30-40 de minute. Le putem întoarce sau le putem lăsa aşa.
Reţete de post