Ingrediente
250 g năut, 800 g roşii coapte bine, 2 ardei, 2 cepe, 3 căţei de usturoi, 1 vânătă potrivită, 1 linguriţă cimbru, 3-4 linguri ulei.
Mod de preparare
Năutul se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Se scurge de apa în care a stat la înmuiat, se clăteşte şi se pune la fiert cu apă cu sare. între timp, roşiile se spală şi se opăresc cu apă fierbinte, apoi se toacă cubuleţe mari. Restul de legume se spală, de asemenea, şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt, iar usturoiul se curăţă şi se pisează. După ce năutul a fiert bine, se aşază într-un vas de Jena, în straturi cu legumele, şi fiecare strat se condimentează cu usturoi şi cimbru. Deasupra se stropeşte cu ulei şi se pune vasul la cuptor, la foc potrivit, 35-40 de minute.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob