Ingrediente
1,5 kg conopidă, 4 ouă, 4 linguri de griş, 4 cepe mari sau 10 fire de ceapă verde, 1 căpăţână usturoi sau 3 fire de usturoi verde, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, vegeta, 3- 4 linguri ulei.
Mod de preparare
Conopida se curăţă, se spală şi se fierbe cu puţină sare până se înmoaie. După aceea, se scurge şi se lasă să se răcorească într-un lighenaş. Separat, se taie ceapa mărunt şi se înăbuşă cu apă şi ulei. Ouăle se bat bine şi se amestecă cu grisul, usturoiul bine mărunţit, verdeaţa tocată fin şi vegeta. Toate acestea se încorporează cu conopida uşor mărunţită şi ceapa bine înăbuşită. Compoziţia astfel obţinută se pune într-o tavă sau un vas de jena uns şi tapetat cu pesmet şi se dă la cuptor circa 30-40 de minute.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob