Se trec prin maşina de carne măruntaiele dela un miel şi anume: inima, ficatul, plămânii. Se adaugă 2—3 ouă, puţin miez de pâine muiat în lapte, sare, un praf de piper, o lingura de smântână şi verdeaţă multă, mărar, pătrunjel şi ceapă verde, tocată mărunt cu o parte din cozi. Se spală prapurul bine, în mai multe ape. Se unge puţin cu untură o tigaie cu marginile joase. Se întinde prapurul în tigaie, astfel ca să rămână mult şi pe margini, şi să poată fi întors deasupra peste umplutură. Se pune umplutura peste prapur în tigaie, se aşează cu o lingură ca să fie stratul de aceiaşi grosime, se întorc mărginite prapurului deasupra, se coace Ia cuptor. Se serveşte întreg sau se taie felii.
Aceeaşi plăcintă se poate face îmbrăcată în aluat, în loc de prapur. Se pregăteşte tocătura ca mai sus. Se face un aluat fraged dintr-un ou, făină şi o lingură de unt. Se întinde o foaie ca de tăieţei. Se aşează în tigaia unsă cu unt sau untură. Se pune umplutura într-un strat de grosime egală. Se întorc marginile potrivind să nu vie prea mult aluat unul peste altul. Se unge cu ou. Se dă la cuptor.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti