Într-o cratiță, 100 g unt sau margarină, 1 pahar de muștar cu apă, 1 vârf de sare, 1 linguriță zahăr se fierb până se topește untul, apoi se adaugă 1 pahar făină și se amestecă repede tot pe foc.
Se răcește și se adaugă pe rând câte un ou, în total 4, până când totul se omogenizează.
Se lasă o oră să crească. Se dă la foc cuptorul să fie bine încins.
Tava se ung bine și aluatul se pune cu lingurița să facă moț.
La cuptor cu foc potrivit 20 minute nu s deschide, apoi se mai coac 10-15 minute. Se umple cu cremă de vanilie.
Ouăle întregi (2) cu 12 linguri de zahăr, 2 pachete zahăr vanilat, se adaugă făina 6 linguri și 3 pahare cu lapte călduț și se fierbe sub agitare. Înainte de a fi gata se adaugă 2-3 lingurițe unt tot sub agitare.
Jumanca Rumann