
12 felii franzeluţă cu lapte, puţină untură, 6 ouă, 2 linguri nu prea pline cu smântână, 1 lingură unt, 1 ceapă mică, sare, piper.
Sosul: 1 lingură făină, 1 lingură unt, 1 pahar zeamă de carne sau supă, 2 gălbenuşuri, 1 lingură mărar tocat, 2 linguri lapte, sare.
Se fierb ouăle tari, se lasă să se răcească, se curăţă de coajă şi se taie în două pe lung. Se scot gălbenuşurile, se pun într-un castron, se zdrobesc şi se freacă cu ceapa prăjită (fără să fie rumenită) într-o lingură de unt. Se lasă să se răcească (dacă ceapa a fost pusă fierbinte), se adaugă smântâna, sarea şi piperul. Jumătăţile de ou se umplu cu această pastă.
Fiecare felie de franzeluţă se prăjeşte în untură, apoi se scoate miezul, astfel încât să se formeze nişte covrigei.
Fiecare jumătate de ou umplut se pune în locul miezului scobit şi se aşază astfel pe farfurie turnând deasupra sosul fierbinte.
Sosul. Se prăjeşte foarte puţin untul cu făina, se stinge cu zeama de carne şi se lasă să fiarbă 5 min. Se ia de la foc şi se adaugă gălbenuşurile, amestecând cu lingura, apoi laptele mărarul şi sarea.
Carte de bucate, Maria Deleanu