Ingrediente pentru 4 porţii de Pâine cu brânză de vaci : 400 gr brânză de vaci, 200 ml lapte, 300 gr roşii, 4 chifle, 1 legătură de ceapă verde, 30 ml ulei de măsline, 20 gr sare, 2 gr piper, 1 gr coriandru.
Mod de preparare Pâine cu brânză de vaci: Într-un vas se amestecă brânza cu laptele până devine o cremă. Ceapa se taie în inele fine. Roşiile se spală, se şterg bine şi li se scot seminţele, iar pulpa se taie cubuleţe.
o Crema de brânză se amestecă cu jumătate din cantitatea de ceapă; se condimentează după gust cu sare, piper şi coriandru.
o Peste cubuleţele de roşii se pune restul de ceapă, se toarnă puţin ulei de măsline; se sărează şi se piperează după gust, apoi totul se amestecă.
o Chiflele se taie în două, apoi fiecare jumătate se unge cu crema de brânză; deasupra se aranjează cubuleţele de roşii.