500 g carne, 3 cepe, 1 ou, 2 felii pîine albă, 1 lingură untură, pătrunjel şi mărar tocat, sare, piper, untură pentru prăjit.
Carnea tăiată bucăţi se dă prin maşina de tocat împreună cu o ceapă crudă, pâinea muiată şi bine stoarsă de apă şi două cepe tocate mărunt, uşor prăjite cu o lingură de untură. Tocătura se pune într-un castron, se adaugă un ou, sare, piper şi verdeaţă tocată. Se amestecă totul foarte bine. Se ia cu o lingură din tocătură o cantitate potrivită şi se dă cu mâna forma dorită (rotundă sau lunguiaţă), se dă prin pesmet şi se prăjeşte în untură încinsă, pe o parte şi pe cealaltă.
Pârjoalele se fac din carne de vacă, de porc, de berbec, din piept de pasăre sau din carne amestecată, de vacă şi de porc. Verdeaţa se poate înlocui cu usturoi pisat. Se servesc fierbinţi, cu piure de cartofi, cu sote de legume, cu salată sau cu murături.
Maria Deleanu, Carte de bucate
