
Mod de preparare:
Am tocat legumele şi le-am călit în ulei de măsline. Am turnat puţin vin alb pentru aromă şi le-am lăsat să fiarbă la foc mic până s-a evaporat tot lichidul, apoi le-am sărat şi piperat. Dupa ce s-a decongelat, dintr-o parte a aluatului am tăiat pătrate de aproximativ 10 cm şi din celalaltă, fâşii de 1 cm cu care am facut marginile pateului. O parte le-am umplut cu ciuperci, iar cele pentru caşcaval le-am lăsat goale. Le ungem marginile cu ou bătut şi le coacem 25-30 minute la 180 grade.
Peste pateurile goale am pus câteva felii de caşcaval şi le-am lăsat în cuptorul stins, dar încă cald ca să se topească. O ceapă roşie am tăiat-o rondele şi am prăjit-o în ulei la foc mic timp de 3-4 minute până devine sticloasă, amestecând des să nu se ardă. Am turnat peste ea puţintel vin roşu, am presărat zahăr şi le-am mai lăsat pe foc încă 5 minute amestecând continuu până se caramelizează. Pateurile cu ciuperci le-am ornat cu cimbru proaspăt şi cele cu caşcaval cu ceapă caramelizata. O minunăţie! Să aveţi poftă!
50 de reţete pentru o dietă sănătoasă