Ingrediente
500 g făină, 250 g zahăr, 1 lingură unt, 150 ml lapte, 4 ouă, 1 praf de copt, 700 g prune, 50 g zahăr pudră, 2 pliculeţe zahăr vanilat.
Mod de preparare
Într-un castron, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă făina, laptele şi praful de copt, iar la urmă albuşurile bătute spumă, amestecându-se uşor, până obţinem o compoziţie omogenă. Într-o tavă, se aşează o hârtie pentru copt, care se unge cu unt şi se tapetează cu făină. Se toarnă compoziţia, se aşază deasupra prunele desfăcute în două, fără sâmburi, cu partea tăiată în sus. Se introduce în cuptorul încălzit în prealabil şi se coace la foc potrivit până ce aluatul care s-a ridicat printre prune s-a rumenit. Se taie caldă şi se presară cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob