Ingrediente:
-3 tulpini groase de praz
-3 roşii
-1 legătură mărar
-1 pahar ulei
-1 ceapă
-100 g măsline negre, zbârcite
-3-4 căţei de usturoi
-1 lingură zeamaă de lămaie (sau 1 păhărel de vin alb)
-sare, piper, boia dulce.
Mod de preparare:
-ceapa, roşiile şi usturoiul se toacă separat mărunt;
-ceapa se pune la prajit în ulei la foc mic;
-când ceapa e aurie se adaugă roşiile, usturoiul, piper, boia, se taie prazul bucăţi (cât o îmbucătură);
-după 5 minute de fiert încet se pune la rumenit şi prazul, se stinge cu o ceaşcă de apă şi se lasă 1/2 oră;
-se scot sâmburii măslinelor (nu e obligatoriu);
-după trecerea jumătăţii de oră se pun şi măslinele la fiert 5-10 minute împreună cu zeama de lămaie (sau păhărelul de vin);
-se toacă mărarul;
-când e gata se potriveşte de sare şi se presară mărarul.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob