
500 g cartofi fierţi, 1 ou, 1 cană de făină, 1 ceaşcă de lapte, 2 linguri de unt, sare, 250 g de ciuperci, 1 ceapă, 1 lingură de unt, verdeaţă tocată, cimbru, 1 ceaşcă de suc de roşii.
– Cartofii, fierţi fară coajă în apă cu sare, se scurg de apa în care au fiert, se fărâmă cu o furculiţă inox, se subţiază cu lapte şi se frământă un aluat tare din: o lingură de unt, un ou întreg sare şi faină. Aluatul obţinut •e pune la copt în cratiţa unsă cu unt. Mijlocul cratiţei se lasă gol. Dacă aluatul este destul de vârtos se face colac şi se înconjoară pereţii cratiţei,
dacă e moale se face un cerc de carton care să ţină aluatul şi se pune cratiţa în cuptorul cald pentru jumătate de oră.
– Separat se curăţă ciupercile, se spală în mai multe ape şi se toacă felii subţiri. Se călesc pe foc mic cu o lingură de unt, sare şi cimbru. Când nu mai au sos se pune sucul de roşii şi se mai lasă un sfert de oră pe foc.
– Se scoate aluatul, se pune pe platou rotund şi în mijloc se pun ciupercile.
– Se serveşte cald, fără pâine, cu salată.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92