1 felie groasă de mămăligă, 1 lingură de unt, ulei, sau untură, 1 ou, 1 felie de telemea sau brânză de burduf 1 ceaşcă de lapte, 1 lingură de faină, sare.
– Se taie mămăliga în romburi sau pătrate care se rumenesc în grăsime la foc viu. Se scot şi se răcesc.
– Făina se desface în lapte, se subţiază cu laptele rămas şi se bate împreună cu oul până când se omogenizează. Se sărează după gust şi se răstoarnă peste grăsimea în care s-a rumenit mămăliga.
– Când omleta este gata se întoarce pe partea cealaltă, se mai ţine un minut pe foc şi se răstoarnă pe o farfurie. Se acoperă cu brânză de burduf, felii de caş dulce sau telemea sărată, apoi se taie felii care se trec pe farfurii.
– Se serveşte omleta cu romburile de mămăligă prăjită, lângă o cană de lapte bătut sau dulce, cald.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92