
2 felii de pâine; 1 corn sau 1/2 baton, 3 linguri de brânză dulce, 1 lingură de caşcaval sau telemea rasă, 1 lingură de unt, 1/4 ceapă albă sau 4 fire de ceapă verde; castravete verde sau miez de andivă.
– Se toacă ceapa fin, se freacă uşor cu sare, se limpezeşte cu apă rece şi se stoarce în prosop. Se pune în farfurie adâncă şi se amestecă repede cu pasta de brânză şi unt. (Pentru copilul de 1 an se renunţă la ceapă şi la castravete).
– Se taie pâinea felii, se unge cu pastă de brânză şi se serveşte imediat ilături de frunze sau miez de andive; fiecare felie de pâine poate fi decorată cu felii subţiri de castravete crud. Băutura potrivită: cacao cu lapte.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92