Câte 1 ou pentru fiecare copil, 50 g caşcaval ras, 1 lingură de unt, 2 linguri de smântână, verdeaţă tocată, 1/2 linguriţă de făină.
– Se fierb ouăle, se lasă în apă rece, se curăţă şi se pun pe farfurie.
– Untul se topeşte în vas smălţuit, la foc mic, şi se amestecă peste el smântână în care s-a pus şi faina în ploaie.
– Sosul obţinut fierbe cinci minute la foc mic, după care se pune caş-cavalul (sau brânza telemea) dat pe râzătoare. Se mai lasă sosul pe foc mic două minute apoi se răstoarnă peste ouă.
– Se pune verdeaţa tocată deasupra şi se serveşte mâncarea cu felii dc roşii sau ardei gogoşar, ori pe frunze de salată verde. Iarna aperitivul se poate servi cu andive. (Andiva se spală sub jet de apă rece, se desface frunză cu frunză şi se pune în jurul aperitivului).
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92