1 l apă, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 2 cartofi, 4-5 frunze de spanac, 4-5 frunze de sfeclă, 1 roşie, 1 lingură cu orez, frunze de pă-trunjel, 1/4 linguriţă sare.
Se spală legumele, se curăţă de coajă, frunzele se curăţă de cotoare, se spală iar şi se pun să fiarbă în apă clocotindă. Se acoperă vasul şi se fierbe totul 1/2 oră, după care legumele se scot şi supa se strecoară cu aten¬ţie. Se împarte în două: jumătate se pune la fiert cu zeama obţinută din roşia trecută pe râzătoare şi cu orezul ales şi spălat în 2-3 ape, dat în două clocote şi clătit cu apă rece. Supa se fierbe 1/4 oră cu sare şi, eventual, 1/2 linguriţă cu ulei. Se trage de pe foc şi se serveşte decorată cu frunze de pătrunjel to¬cate fin şi opărite separat, cu pâine uscată sau crutoane uscate în cuptor. Restul de supă limpede se pune în vas curat şi se ţine la frigider. Se va folosi la pregătirea altei supe.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92