-1 cană de orez
-100 g telemea şi 100 g caşcaval sau 200 g brânză telemea
-3 ouă
Orezul se alege bine, se spală şi se pune la fiert în 4 căni de apă, într-o cratiţă. Se lasă să fiarbă la foc mic. În 20-25 minute este gata. Se lasă să se răcească împreună cu zeama care a mai rămas (foarte puţină).
Brânza şi caşcavalul se dau pe răzătoarea mare, se amestecă bine cu margarina sau uleiul şi apoi cu ouăle bătute bine. La urmă se adaugă orezul răcit (cu tot cu zeamă).
Într-o formă rotundă pentru cuptor, unsă pe fiind şi pe pereţi, se răstoarnă compoziţia de mai sus şi se dă la cuptorul încălzit dinainte, la foc mic. Compoziţia se rumeneşte frumos şi este gata în aprox. 30-40 minute. Rizotto se serveşte cu diverse salate. Se serveşte ca cină.
Reţete pentru familia noastră, Elena Opriţa