Ruladă de carne tocată: 1 kg carne macră, 150 g slănină, 2 cepe, 1 felie pâine albă (miezul); 1 ou crud, 4 ouă fierte tari, sare, piper, 1 linguriţă verdeaţă tocată; 1 lingură pesmet, salată verde sau sfeclă roşie.
Se dă prin maşina de tocat carnea împreună cu cele două cepe tăiate mărunt, crude sau rumenite în untură, miezul de pâine muiat şi slănina. Se adaugă sare, piper, verdeaţa tocată şi oul crud. Totul se amestecă bine. Se aşterne pe masă un şervet curat şi bine muiat în apă. Pe el se întinde tocătura în formă de dreptunghi cu baza de trei ori mai mare decît înălţimea. Pe mijlocul dreptunghiului de carne se aşază ouăle fierte tari (şi curăţate), în şir, unul după altul. Se ridică capetele şervetului astfel ca tocătura să îmbrace (acopere) ouăle. Rulada se aşază încet pe o tavă unsă cu untură şi pe deasupra se unge cu o pană muiată
în untură, se presară cu pesmet şi se dă la cuptor pentru 1/2 oră. Se serveşte tăiată felii de grosimea unui deget, garnisită cu salată verde sau cu salată de sfeclă roşie.
Maria Deleanu, Carte de bucate