Ingrediente pentru Salată de ardei graşi, roşii şi castraveţi:
♦ 3 ardei graşi
♦ 3 roşii potrivite
♦ 1 castravete
♦ 3 linguriţe untdelemn
♦ 2 linguriţe mărar verde tocat
♦ oţet, sare, după gust.
Preparare:
Ardeii se spală, se scot cotoarele, se controlează să nu fie iuţi, apoi se taie în rondele subţiri.
Roşiile se spală şi se taie în felii rotunde. Castraveţii se curăţă de coajă, se gustă să fie buni, apoi se taie felii subţiri cu cuţitul sau pe răzătoarea lată, specială. Se amestecă ardeii, roşiile, castraveţii, mărarul tocat, se pun oţet şi sare, după gust şi untdelemn. Se serveşte proaspăt preparată.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press