Ingrediente
♦ 250 g fasole boabe
♦ 3 căţei usturoi
♦ 1 frunză de dafin
♦ sare, chimen, după gust
♦ puţin tarhon
Sosul
♦ 1 lingură untdelemn
♦ 1 lingură oţet
♦ 1 ceapă tăiată mărunt
♦ sare, după gust
Preparare
Fasolea boabe se spală bine şi se pune la înmuiat, peste noapte, în apă rece. Apoi se fierbe în această apă, adăugând usturoiul, chimenul, tarhonul şi foaia de dafin, până ce devine moale. Se strecoară şi se adaugă sosul. Se amestecă bine şi se lasă 10-15 minute înainte de-a o servi.
Sosul
Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt ori se dă pe răzătoare. Se amestecă, într-un vas, cu untdelemnul.
Apoi se toarnă oţetul îndoit cu apa şi se sărează după gust.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press