
Ingrediente:
zahăr pudră (200 g), unt (200 g), ciocolată (200 g), zahăr vanilat (2 pacheţele), migdale sau nuci (100 g), lămâie (1), tablete de ciocolată (2), smântână (3 pahare)
Mod de preparare:
Se amestecă într-un castron untul bătut spumă cu zahărul, ciocolată topită şi zahărul vanilat. Amestecul se freacă cu o lingură de lemn, până se obţine o cremă omogenă.
Migdalele tăiate extrem de fin, sunt amestecate cu zahărul pudră şi sucul unei lămii. Acest amestec se întinde peste crema. Într-o crăticioara pe foc foarte mic se pun la topit cele 2 tablete de ciocolată. Se ia ciocolată de pe foc, se lasa să se răcească, apoi se toarnă încet peste smântâna, amestecându-se continuu până se obţine o cremă consitenta. Se toarnă peste restul compoziţiei şi se pune castronul în frigider peste câteva ore.