
• 250 ml lapte
• 40 g zahăr
• 1 vârf de cuţit sare
• 100 g griş
• ouă
• 20 g margarina
• 200 g brânză de vad
• 1 linguriţă scorţişoară
• 250 g prune uscate sau stafide
Se pune laptele Ia fiert. Când este aproape gata să dea în clocot, se adaugă sarea şi grişul în ploaie, amestecând mereu. Se lasă să dea câteva clocote, amestecându-se continuu, apoi se ia de pe foc. Într-un castron, separat, se bat ouăle împreună cu zahărul, margarina, scorţişoara şi brânza de vaci.
Încorporăm această compoziţie cu grişul cu lapte, omogenizând bine cu lingura de lemn şi o turnăm într-un vas rotund, pe care îl dăm la cuptor pe baie de abur, adică: vasul nostru (de preferat un vas Jena), care trebuie să aibă două mânere, îl punem într-o cratiţă mai mare, cu apă fiarta în ea, pe jumătate umplută, în aşa fel încât mânerele vasului să se sprijine pe marginea cratiţei. Cuptorul trebuie să fie încălzit dinainte. Lăsam sufleul la cuptor timp de 20 minute. Apoi scoatem vasul cu grijă din cuptor, avem grijă să nu ne opărim şi presarăm deasupra sufleului prune uscate sau stafide. Se serveşte cald sau rece.
Reţete pentru familia noastră, Elena Opriţa