
Ingrediente pentru 4 porţii de Supă cremă de peşte: 500 g peşte, 100 g morcovi; 100 g ţelină, 100 g smântână, 100 g ceapă; 1 ou, 1 ardei iute, 1/2 legătură de leuştean; 20 g bază pentru mâncăruri (ex. Vegeta), 10 g sare.
o Peştele se curăţă, se spală, se taie în bucăţi, apoi se pune la fiert în apă cu puţină sare, iar când începe să fiarbă, se spumează până ce supa devine limpede.
o Ceapa, ţelina şi morcovul se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi mai mici şi se pun în puţină apă, se adaugă baza pentru mâncăruri şi se fierb până se înmoaie.
o Supa de legume se face cremă cu ajutorul unui blender; o parte din peştele fiert se dezosează şi se trece prin sită; se amestecă cu crema de legume şi se subţiază cu zeama în care a fiert peştele.
o Gălbenuşul de ou se amestecă cu smântână; se adaugă la supă; se pun bucăţile întregi de peşte, se condimentează după gust, apoi supa se serveşte ornată cu feliuţe de ardei iute şi frunze de leuştean.