Supă cu gogoşele pe aluat
Se face un aluat ca pentru tăieţei. Se întinde foaia, se unge cu ou şi se îndoaie în două. Cu o formă mică cât un ban se taie mici rotocoale, care se rumenesc într-o cratiţă în untură multă. Se servesc cu supa la masă.
Se pregăteşte compoziţia ca pentru „Gogoşi din aluat pripit” din 1/2 pahar de apă, 50 gr. unt 100 gr. făină, 2—3 ouăj un praf de sare şi unul de piper alb. La urmă se adaugă 2 linguri de parmezan ras. Se ia cu linguriţa foarte puţin din compoziţie aşa ca gogoşii^ să fie mici cât aluna. Se rumenesc în untură, se scurg pe un şervet; se servesc cu supa la masă.
Se pregăteşte compoziţia întocmai ca mai sus, cu sau fără parmezan. Cu cornetul de pânză se toarnă gogoşele foarte mici pe o tavă, şi se coc la cuptor. Când sunt aproape gata se potoleşte focul şi se mai ţin până sunt bine uscate. Se servesc ca mai sus.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti