Ouă de albuş cu ciocolată
Se pregăteşte pe maşină o cratiţă cu apă fierbinte. Se bat 4 albuşuri spumă cu 100 gr. zahăr. Se iau cu lingura ouă din albuş, şi se dau drumul în apă, cum am arătat la „lapte de pasăre”. Nu se fierb, ci se ţin 2—3 minute, întorcându-le pe o parte şi pe alta. Se scurg pe o sită. Deoparte se face un sos din 2 gălbenuşuri care se freacă cu 75 gr. de zahăr, şi un vârf de cuţit de feculă. Se toarnă cu încetul 3 dl. de lapte in care am topit 150 gr. de ciocolată. Se ţine pe maşină câteva minute, până se leagă. Se aşează ouăle de albuş pe farfurie, deasupra se toarnă sosul de ciocolată şi se presară migdale prăjite cu zahăr şi măcinate.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti