
Ingrediente:
1 căpăţână de usturoi, 50 ml ulei de măsline cu aromă de busuioc, 50 g. făină, 1 litru bulion/pastă/suc de roşii, 1 linguriţă sare de mare, 1 linguriţă zahăr brun, o mână de frunze de busuioc proaspete, jumătate tocate mărunt, restul păstrate pentru decor, 300-400 g pâine mai veche, ruptă în bucăţele.
Mod de preparare:
Încălzeşte cuptorul la 190ºC. Înfăşoară căpăţâna de usturoi în folie de aluminiu şi dă-o la copt 30-40 minute până când interiorul s-a înmuiat, apoi ia-o din cuptor şi scoate-i miezul într-o farfurie. Pune pâinea pe o tavă şi dă-o la copt până când se rumeneşte.
Într-o cratiţă, pe foc potrivit, încinge uleiul apoi adaugă făina şi căleşte-o, amestecând continuu timp de 1-2 minute, având grijă să nu arzi făina. Adaugă apoi bulionul/pasta/sucul de roşii şi amestecă continuu până când începe să se obţină o supă uşor groasă. Adaugă căpăţâna de usturoi, sarea de mare, zahărul şi frunzele tocate de busuioc şi amesteca bine. Lasă să dea supa într-un clocot apoi ia-o de pe foc. Supa se serveşte fierbinte în boluri, presărată cu funze de busuioc şi crutoane de pâine.
50 de reţete pentru o dietă sănătoasă