
Ingrediente
1 kg ţelină, 250 g roşii, 2-3 cepe, 3-4 linguri ulei, 2 linguri făină, 1 lingură zahăr, 200 g smântână, 1 legătură mărar.
Mod de preparare
Ţelina se curăţă, se taie în felii subţiri şi se fierbe în apă cu sare, după care se pune la scurs într-o strecurătoare. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei şi puţină apă. Roşiile se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe mici. Smântână se amestecă cu făină, sare şi o lingură de zahăr. într-un vas de Jena, se pune ţelina peste care se adaugă ceapa bine înăbuşită şi roşiile, iar deasupra se pune sosul de smântână. Vasul se clatină dintr-o parte în alta Şi se dă la cuptor aproximativ 20 de minute. După ce compoziţia s-a rumenit bine, se presară cu verdeaţă tocată fin.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob