
Ingrediente
200 margarină Unirea, 25 g drojdie, 1 linguriţă miere, sare, făină cât cuprinde. Pentru umplutură: 1 kg ciuperci, 2 cepe, 1 ou, 1-2 linguri fulgi de ovăz, 1 linguriţă vegeta, 1 legătură mărar, oregano, 100 g caşcaval ras.
Mod de preparare
Din margarină, drojdie amestecată cu miere, 100 g apă, sare şi făină se obţine un aluat potrivit, care se lasă să crească. Intre timp, se prepară umplutura. Ceapa se taie mărunt şi se înăbuşă cu apă şi ulei, apoi se adaugă ciupercile crude, date prin maşina de tocat. Se fierb împreună până scade zeama lăsată de ciuperci. Se iau de pe foc şi se adaugă mărarul tocat fin, vegeta, condimentele, oul bătut bine şi fulgii de ovăz. Se amestecă bine.
Aluatul se împarte în 4 părţi egale, care se întind pe rând, în foile subţiri pe care se aşază compoziţia astfel porţionată. Foile se rulează şi se aşază în tava de la cuptor, care în prealabil a fost unsă şi tapetată cu făină. Se obţin 4 rulouri care se aşază pe lungimea tăvii. Când sunt aproape gata, se ornează fiecare rulou cu caşcaval ras şi se mai lasă la cuptor 2-3 minute.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob