Ingrediente
5-6 vinete potrivite, 2-3 căţei de usturoi, 150 g smântână degresată, 2-3 roşii, 250 g orez, 1 lingură vegeta, 3-4 linguri ulei, 1 morcov.
Mod de preparare
Vinetele se coc pe plita bine încinsă, după care se pun pe un tocător de lemn puţin înclinat, pentru ca, în timp ce se răcesc, să se scurgă zeama din ele. Se curăţă cu mâna înmuiată în apă rece, în aşa fel încât să nu rămână nici o bucăţică de coajă arsă. Vinetele se toacă pe tocătorul de lemn. Ceapa tocată mărunt se înăbuşă bine cu apă, ulei şi vegeta. Se adaugă roşiile date prin răzătoarea mare şi se lasă să clocotească pentru a se forma un sos. Se adaugă vinetele si usturoiul tăiat rondele si se mai dau în câteva clocote. Se adaugă puţină sare şi se garniseşte cu pătrunjel verde.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob