
Ingrediente:
250 g faină, 3 linguri miere (lichidă), 100 g zahăr, 3 ouă + 1 ou pentru uns, 1 linguriţă bicarbonat, 100 g nuci, scorţişoară pisată şi cuişoare (după gust), 1 lingura unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Se încălzeşte mierea, se amestecă cu zahărul, bicarbonatul, ouăle puse unul câte unul, faină, scorţişoară, cuişoarele şi jumătate din nucile tăiate subţire. Se frământă bine totul. Se unge o tavă cu unt topit şi sleit, se aşterne o hârtie albă, care de asemenea se unge, se pune compoziţia, se unge cu ou şi se presara cu restul de nuci tăiate subţiri. Se coace la foc potrivit. Când este gata, se răstoarnă uşor pe un fund de lemn, se scoate hârtia, se întoarce şi după ce s -a răcit, se taie pătrate.