Se alege o carne grasă şi se pregăteşte carnea ca pentru mâncarea de cartofi. Se taie o varsă sau două, mărunt ca fideaua, dă sare şi se stoarce cu mâna, să iasă apa din ea. Se pune în cratiţa cu carne, când aceasta e pe jumătate fiartă adăugând o lingură bună de untură. Se toarnă deasupra borş fiert deoparte şi bine limpezit. Se lasă să fiarbă vreo oră. Se gustă de sare, se pune puţină boia sau bulion de roşii şi câteva roşii tăiate felii. Se ţine cel puţin o oră la cuptor. Odată varza aşezată, nu se mai dă cu lingura, se mişcă cratiţă într-o parte şi alta, ca să nu se prindă pe fund. Daca e prea scăzută, se mai adaugă borş sau puţină apă. Mâncarea cu varza e mult mai gustoasa păstrată de pe o zi pe alta.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti