Vițel cu ciuperci
Se taie kg. de carne de viiel în bucăţele potrivite. Se pun într-o craciţă să se rumenească cu o lingură de unt. Se spală 150 gr. de ciuperci, se taie vârful cozii, iar restul, fără să fie curăţat de pieliţă, e tăiat in feliuţe foarte subţiri. Când carnea e bine rumenită, se pun ciupercile şi se amestecă uşor cu o lingură de lemn, până ce ciupercile încep să piardă din umezeală. Se adaugă o ceapa tăiată mărunt şi se presară un vârf de lingură de făină. Se amestecă din când în când cu lingura, la foc potrivit, până ce şi făina începe să se îngălbenească. Se toarnă un pahar de vin şi două de zeamă de carne, în care s-a amestecat o linguriţă de bulion de roşii. Se potriveşte de sare. Se acopere, se dă la cuptor, se ţine să fiarbă la foc potrivit.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti