Se pregătesc ciupercile ca mai sus şi se pun într-o cratiţă la foc să se moaie pe jumătate, punând în fiecare câte un praf de sare şi o bucăţică de unt. Cotoarele se toacă şi se dunstuesc de ademenea în altă cratiţă cu puţină sare şi unt. Deoparte se trece prin maşină sau printr-o sită rară puţină brânza de Brăila — să avem 2 linguri bune la 10—12 ciuperci mijlocii — sc freacă bine să devie ca o pastă, se amestecă cu cotoarele tocate şi dunstuite şi cu pătrunjel sau mărar verde, tocat mărunt. Cu această pastă se umplu ciupercile, se presară cu parmezan ras, şî deasupra fiecăreia se pune o bucăţică mică de unt proaspăt. Se aşează într-un gratin, se dau la cuptor, ţinându-le până se rumenesc frumos deasupra. Se servesc fierbinţi.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti