Câte 2 chifle pentru fiecare copil, 3 linguri de unt, 2 ouă fierte tari, 100 g şuncă slabă, 1/2 linguriţă de muştar, sare, mărar tocat (umplutură pentru 6 chifle), 1 salată verde.
– Se fierb ouăle şase minute, se ţin în apă rece, se decojesc şi se trec pe răzătoarea mică. Se amestecă peste ouă: şunca tocată mărunt, frunze de salată tocate fin, mărar verde tocat, muştarul şi untul. Se omogenizează şi se potriveşte amestecul de sare.
– Miezul chiflelor (se taie fiecare chiflă deasupra, se goleşte de miez şi se aşază pe un platou decorat cu frunze de salată verde sau andive) se înmoaie în lapte cald, se fărâmiţează bine şi se amestecă peste pasta de ou.
– Se omogenizează şi se umplu chiflele. Se pun capacele şi se servesc la micul dejun copiilor trecuţi de 2 ani. Pentru ca să poată mânca singur, oferiţi copilului chiflele tăiate felii subţiri, peste care puneţi: caşcaval ras, frunze tocate de andive, felii de roşii, felii subţiri de castravete crud (nu neapărat necesar).
– Se servesc lângă lapte cald sau cacao cu lapte.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92