1 pahar grâu se alege, se spală bine (cu grijă, nu sub jet de apă) şi se aşază într-o farfurie întinsă sau o tavă. Deasupra grâului se aşază un tifon împăturit în două, umezit, peste care se toarnă apă la temperatura camerei într-un strat de 1/2 cm. Farfuria se aşază într-un loc călduţ (iama pe calorifer, peste care punem o scândurică de lemn). Din 8 în 8 ore îndepărtăm tifonul, îl clătim şi spălăm cu grijă grâul, îl aşezăm pe farfurie cu tifonul umezit la fel ca înainte. Operaţia se repetă până dau primii colţişori albi. Când colţişorii au 1 mm, se spală ultima dată grâul şi se pune într-un borcan, care se păstrează la frigider. Se consumă dimineaţa câte 2 linguri. Este energizant şi vitalizant.
Grâul trebuie să fie de calitate foarte bună, cu boabele întregi; ideal este să fie din ultima recoltă.
Se consumă dimineaţa câte 2 linguri (nu mai mult).
Se poate face cură de grâu încolţit timp de 3-4 săptămâni (nu mai mult!). După o pauză de 1-2 luni se poate relua.
Nu se pun cantităţi mai mari la încolţit deoarece este bine a se consuma cât mai proaspăt.
Reţete pentru familia noastră, Elena Opriţa
