
-1 cană orez;
-2 cepe;
-2 ardei;
-5 roşii sau 1 lingură pastă de tomate;
-1/2 linguriţă sare sau 1 lingură vegeta;
-1 lingură boia de ardei dulce;
– 100 gmăsline curăţate de sâmburi;
-1 linguri ulei.
Orezul se pune la fiert în 4 căni de apă. În timp ce acesta fierbe, separat, într-o tigaie, se pun la călit în ulei şi puţină apă cepele şi usturoiul tocate mărunt, ardeii tăiaţi fideluţă şi roşiile tăiate feliuţe subţiri. Toate se călesc până se înmoaie bine. Roşiile se adaugă ultimele la călit.
Când a fiert orezul, se amestecă bine împreună cu legumele călite, cu sare sau vegeta, boiaua şi măslinele curăţate de sâmburi. Compoziţia se pune intr-un vas uns cu ulei, care se va da la cuptor timp de 20 minute.
Reţete pentru familia noastră, Elena Opriţa