200 g făină, 2 linguri ulei, 3 dl apă caldă, 2 albuşuri, drojdie cât o alună, sare.
Se încălzeşte un castron în care se pune făina cernută. Se face loc la mijloc, se adaugă uleiul, un vârf de linguriţă de sare, apă caldă (nu fierbinte) şi o bucăţică de drojdie de bere cât o alună. Se freacă drojdia cu puţină apă, apoi se amestecă totul la un loc, astfel încât să se obţină un aluat subţire ca o smântână (cantitatea de apă depinde de calitatea făinii, uneori fiind mai mare, alteori mai mică decât 3 dl). Aluatul nu trebuie amestecat prea mult. Se adună în castron, se acoperă cu o farfurie şi se lasă să crească la cald. Înainte de a-l întrebuinţa se adaugă două albuşuri spumă. Acest aluat serveşte la prăjit peşte, brânză, mere etc.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti