Se face un aluat bine lucrat dintr-un ou, apă, cât se ia cu o jumătate de coajă de ou, un praf de sare şi făină cât se cere. Se frământă aluatul, să fie mai mult tare; când e gata se acopere cu un şervet şi se lasă să se odihnească vreo io minute. Se întinde cu sucitorul o foaie cât se poate de subţire şi se lasă puţin să se usuce. Apoi se face din foaie un sul, pe care îl tăiem foarte subţirei Se împrăştie tăieţeii pe masa de aluat, sau pe un şervet întins şi se lasă până se usucă bine. Chiar atunci când avem nevoie de o cantitate mai mare de tăieţei, e mai bine să facem foile pe rând din câte un ou, decât să facem odată un aluat din mai multe ouă. Tăieţeii bine uscaţi se pot păstra mai multă vreme într-un sac de pânză, la un loc uscat. La fel se face şi aluatul pentru iofca.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti