Ingrediente pentru 4 porţii de Aperitiv cu brânză: 300 gr ardei gras, 150 gr telemea, 150 gr brânză de vaci, 150 gr măsline, 50 gr unt, 1/2 legătură de mărar, 10 gr sare, 2 gr piper.
Mod de preparare Aperitiv cu brânză:
o Brânza de vaci trecută printr-o sită deasă şi telemeaua dată pe răzătoarea cu găuri mici se amestecă bine într-un vas, apoi se omogenizează şi cu untul.
o Măslinelor li se scot sâmburii şi se taie mărunt. Ardeiul se curăţă de cotoare şi seminţe, se spală, se şterge, apoi se taie pe lungime sub formă de bărcuţă.
o Măslinele se amestecă împreună cu pasta de brânză, apoi se condimentează după gust cu sare şi piper.
o Bărcuţele de ardei se umplu cu pasta de brânză şi măsline cu ajutorul unui poş; se ornează cu feliuţe de măsline, frunze de mărar şi fâşii subţiri de ardei.