
Ingrediente
♦ 500 g fasole boabe
♦ 1 ceapă mai mare
♦ 3 linguri untdelemn
♦ 2 linguri făină
♦ 1 linguriţă boia de ardei dulce
♦ 1 linguriţă pătrunjel verde tocat
♦ 1 linguriţă frunze de ţelină tocate
♦ sare, după gust
♦ piper, după gust
Preparare
Fasolea boabe se alege, se spală, se pune la fiert scurt, apoi se aruncă apa. Se pune altă apă proaspătă, sare, după gust şi se fierbe până se înmoaie. Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în untdelemn încins până devine sticloasă. Se adaugă făina şi se face un rântaş şi, când este gata, se adaugă şi boiaua de ardei. Se toarnă peste fasole, se amestecă şi se mai lasă să fiarbă. La sfârşit se presară pătrunjelul verde tocat şi frunzele tocate de ţelină. Se drege gustul cu sare şi piper.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press