
Ingrediente
♦ 300 g cartofi
♦ 1 ceapă
♦ 3 linguri untdelemn
♦ 1 linguriţă boia dulce de ardei
♦ 250 g fidea (fără ou)
♦ sare, după gust
♦ piper, după gust
♦ salată
Preparare
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe cu latura de o jumătate de centimetru.Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte într-o cratiţă cu untdelemn încins până ce devine sticloasă. Se adaugă cubuleţele de cartofi, apoi se presară cu boia de ardei şi se pune apă până se acoperă complet cartofii. Se pune sare, se amestecă şi se fierb până se înmoaie. Se trage vasul de pe foc. Separat, se fierbe fideaua în apă cu sare, se toarnă peste ea apă rece, ca să nu se lipească, apoi se scurge.Se toarnă peste cartofi, se pune piper, se amestecă.Se servesc cu salată.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press