
Ingrediente:
– 250 grame soia boabe (1 pachet) se lasă la înmuiat în apă rece de seara şi se prepară a II-a zi;
– 1 căţel de usturoi pisat;
– 7-8 linguri de bulion;
– 1 ceşcuţa ulei de măsline;
– 1 ceşcuţa ulei de dovleac;
– ierburi de Provence (cimbru, busuioc, oregano, rosmarin -toate în părţi egale) după gust;
– sare, piper după gust.
Mod de preparare:
Se spală soia în 2-3 ape. Se dă în clocot de 2 ori şi de fiecare dată se aruncă apa şi învelişul de la soia care pluteşte deasupra. Abia a treia oara, se lasă la fiert. După ce a fiert bine, o parte din zeama pe care o lasă la fiert se păstrează pentru omogenizarea ingredientelor. Se dă soia prin maşina de tocat sau se face cu blenderul (caz în care se adaugă şi ceva zeamă) şi se amestecă cu restul ingredientelor.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob