Ingrediente
♦ 8 ardei graşi
♦ 4 linguri untdelemn
♦ 2 căţei de usturoi
♦ zeama de la o jumătate lămâie
♦ sare, după gust
♦ piper, după gust
Preparare
Ardeii se spală, se şterg cu o cârpă curată. Se pun pe plită şi se coc pe toate părţile. Se pun într-un vas cu apă rece, apoi li se curăţă pieliţele. Nu se taie codiţele, nu se scot cotoarele şi seminţele. Din untdelemn, usturoi tocat mărunt, zeamă de lămâie, sare şi piper se prepară un sos marinat care se toarnă peste ardeii copţi şi curăţaţi de pieliţe. Se lasă o jumătate de oră înainte de a-i servi. Se pun ca garnitură la mâncăruri de cartofi sau preparate cu ciuperci. Dar se pot mânca şi doar ei, cu pâine prăjită în margarină vegetală, ori felii grosuţe de mămăligă perpelită puţin în untdelemn încins.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press