Ingrediente
♦ 4 pumni ciuperci de pădure, proaspăt culese (vineciori, gălbiori, popeşti sau bureţi de iarbă)
♦ 1 rădăcină pătrunjel
♦ 3 morcovi
♦ 2 rădăcini păstârnac
♦ 3 cepe rotunde
♦ 150 g margarină vegetală
♦ 2 linguri făină
♦ 1 lingură leuştean verde tocat
♦ 1 litru borş proaspăt
♦ sare, după gust.
Preparare
Se spală şi se curăţă morcovii, pătrunjelul, păstârnacul şi 2 cepe. Se pun la fiert cu apă ca pentru supă. După ce au fiert, zeama se strecoară şi se pune din nou la fiert, acum împreună cu ciupercile, care au fost spălate în mai multe ape şi tăiate felii subţiri. | Separat, se pune borşul la fiert cu 1 ceapă, se lasă să dea scurt în clocot şi se adaugă la zeama de supă în care sunt ciupercile. Într-o tigaie se pune la încins margarina vegetală, se adaugă făina, 3 linguri de borş şi se amestecă bine, apoi se toarnă peste legumele strecurate. Se adaugă sarea şi ciupercile cu zeama lor. După ce mai fierbe totul 15 minute, se presară leuştean verde tocat.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press