4 mere mijlocii, 1 lingură unt, 4 linguri făină, 4 ouă, 2 linguri zahăr, 1 ceaşcă lapte, 1 lingură rom, vanilie, un praf de sare.
Se curăţă merele, se taie felii subţiri şi se pun să se moaie pe maşină, cu o linguriţă de unt. Se pune într-un castron făina, se amestecă cu ouăle întregi, sare şi zahăr pisat vanilat. Se subţie cu lapte şi cu o lingură de rom, astfel încât aluatul să fie ca o smântână. Se topeşte puţin unt într-o tigaie, se toarnă o parte din compoziţie, se presară merele şi deasupra se toarnă restul compoziţiei. Se coace o jumătate de oră la cuptor. Se răstoarnă pe farfurie, se presară zahăr şi se serveşte caldă. La fel se poate pregăti şi cu vişine.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti