Ingrediente:
8 ardei graşi, 1 cutie de ciuperci (200 gr), 4-5 roşii, 500 gr orez, 2 cepe, 4 linguri de ulei, 1 legătura de pătrunjel, 1 legătură de mărar, sare, piper
Mod de preparare:
Ceapa se curăță, se taie mărunt şi se căleşte în ulei încins. Se adaugă orezul, împreună cu ciupercile, tăiate mărunt, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert. La sfârşit, se adauga roşiile tăiate mărunt. Se lasă la răcit, se adauga verdeaţa tocată mărunt şi se potriveşte de sare şi piper. Ardeii se spală, li se taioe câte un căpăcel în partea dinspre coada, se curăţa de seminţe, se spală şi se lasă la scrus. Se umpluu ardeii cu orez şi ciuperci, se ung cu ulei şi se aşează în tavă. Printre ei, se pun felii de roşii şi se dau la cuptor la foc mic 45 de minujte. înainte cu 10 minute de a fi scoşi de la cuptor, se poate prepara un sos de roşii care se toarnă peste ardei. Se poate prepara şi fără ciuperci.